UDRUŽENJE OVLAŠĆENIH PROCJENJIVAČA U BiH

PUNOPRAVNI ČLAN IVSC

PRIDRUŽENI ČLAN TEGOVA

Ko smo mi?

uopbih
Udruženje ovlašćenih procjenjivača u Bosni i Hercegovini je osnovano 15.11.2010. godine, u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, kao profesionalna, nevladina, neprofitna organizacija koja okuplja profesionalce iz oblasti procjenjivanja vrijednosti pravnih lica, imovine, obaveza i kapitala u Bosni i Hercegovini. Sjedište Udruženja je u Banjaluci na adresi: Cara Lazara broj 22.
ivsc
Međunarodni savjet za standarde vrednovanja (IVSC – International Valuation Standard Council) je na svojoj godišnjoj Skupštini održanoj u Milanu 27.10.2012. godine jednoglasno u punopravno članstvo primio Udruženje ovlašćenih procjenjivača u BiH. Prijemom u IVSC – Udruženje ovlašćenih procjenjivača dobilo je međunarodni kredibilitet. IVSC je globalna organizacija osnovana u SAD-u na inicijativu grupe G20, sa operativnim sjedištem u Londonu.
tegova
Na redovnoj godišnoj sjednici Skupštine TEGOVA održanoj 28.10.2017. godine u Marseju, Udruženje ovlašćenih procjenjivača u BiH postalo je član ove najveće asocijacije iz oblasti procjene u Evropi. TEGOVA okuplja vodeća evropska profesionalna tijela u oblasti vrednovanja nekretnina. U sadašnjoj formi TEGOVA djeluje od 1997. godine kao nasljednik EUROVAL-a.